Hlavní navigace

Sony představilo svůj nejtenčí diktafon

14. 3. 2012

Sdílet

 Autor:
Sony představilo hlasový rekordér ICD-TX50, který je nejen jedním z nejtenčích na světě, ale umí také zaznamenávat zvuk ve vysoké kvalitě.

ICD-TX50 je tenký pouhých 6.4mm a váží 50g. Podle Sony byl rekordér navržen s důrazem na design tak, aby se za něj nemuseli stydět nejvýše postavení manažeři. Zařízení je opatřeno vysoce kvalitním OLED displejem a proti ztrátě je přehrávač opatřen speciálním klipem, který lze připnout ke kapse. Rozhovory a další hlasové záznamy mohou být nahrávány buďto ve formátu Linear PCM nebo v MP3. Přehrávač má v nabídce pět přednastavených módů jako "Umístěn v kapse", "Jednání" nebo "Interview". Data se ukládají na integrovaný disk o kapacitě 4GB.

Na cestách se hodí, že pouhé tří minutové připojení rekordéru přes USB k počítači mu dodá energii na hodinu nahrávání. Plně nabitý rekordér pak vydrží na 24 hodin nepřetržitého nahrávání/přehrávání zvuku. Rekordér navíc nabídne také software s názvem Sound Organizer, který zjednodušuje přenášení, úpravu a správu dat. ICD-TX50 je také kompatibilní s nejnovější verzí programu Dragon Naturally Speaking Speech pro rozpoznávání hlasu. Rekordér se v Evropě začne prodávat na jaře za blíže nespecifikovanou cenu.

Byl pro vás článek přínosný?