Hlavní navigace

Přizpůsobte si zdarma Windows 8 k obrazu svému – 4. díl

6. 12. 2012

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
V dnešním díle dokončíme popis programu Windows 8 Manager tím, že si představíme pokročilejší funkce tohoto programu. Chybět nebude ani ukázka pokročilejších funkcí a možností. Na závěr pak ohodnotíme program jako celek.

Ostatně jako všechno i systém Windows 8 má své klady, pro který na něj nedá řada uživatelů dopustit, ale i zápory, pro něž by jej uživatelé nejraději zatratili. V tomto seriálu vám přinášíme skvělé aplikace, které vám umožní přizpůsobit si tento operační systém přesně podle svých představ a navíc úplně zdarma!

 

1. díl – Přizpůsobte si zdarma Windows 8 k obrazu svému – úvod

2. díl – OS X Skin Pack

3. díl – OS X Skin Pack – DeskDrive, závěrečné hodnocení, program Windows 8 Manager

 

Windows 8 Manager pokročilá konfigurace

Většina funkcí, které Windows 8 Manager umí, však není určena pro Windows 8 jako takové (například neumí ani úplně zakázat obrazovku Start, najdete zde však funkce, které jsou jako stvořené pro uživatele, kteří zkrátka chtějí získat větší kontrolu nad vzhledem operačního systému jako takového. Najdete zde kupříkladu nástroje pro zmenšení velikosti ikonek objevujících se při stisku klávesové zkratky Alt-Tab či možnost zákazu různých funkcí rozhraní Aero na záložce Desktop nacházející se v okně Customization operačního systému. Na záložce Taskbar můžete například zakázat seskupování oken v rámci jedné aplikace, zobrazování náhledů nebo zobrazování všech naposledy použitých souborů, které byste jinak viděli v každém seznamu po klepnutí na ikonku aplikace.

V programu Windows 8 Manager můžete vyladit hlavní panel, pracovní plochu i další funkce vašeho počítače, a to tak, aby odpovídaly přesně vašim požadavkům

Bylo by skvělé, pokud by vám Windows 8 Manager dovolil přizpůsobit si Windows 8 přesně tak, jak potřebujete, nicméně na druhou stranu nemůžeme tuto aplikaci kritizovat, neboť vám úplně zdarma umožní nastavit ve vašem operačním systému spoustu různých funkcí. (Pokud však chcete k tomuto programu mít k dispozici zdarma technickou podporu a případné další aktualizace, musíte za registraci programu zaplatit 30 USD). Program se snadno ovládá, snadno používá a je snadné vrátit všechny provedené změny v případě potřeby zpět. Zkrátka a dobře se jedná o program, který ladí zřejmě tři nejpoužívanější prvky operačního systému.

ICTrocenka

 

V příštím díle našeho seriálu na nás čeká vynikající program Classic Shell, jenž se dokáže naprosto bravurně vypořádat s těmi nejkontroverznějšími funkcemi operačního systému Windows 8. Zjistíte, že se i díky programu Classic Shell dá ve Windows 8 pracovat se starou dobrou nabídku Start.

ows 8 Manager vám ve Windows 8 nabídne daleko větší možnost ovládání obrazovky Start, než vám dovolí firma Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?