Hlavní navigace

Třetí kolo soutěže IT produkt roku 2023 zná své vítěze

13. 11. 2023

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
V posledním letošním finálovém kole soutěže magazínu Computerworld IT produkt roku jsme odhalili nejlepší IT produkty a služby, které mohou používat označení IT produkt roku. Které produkty uspěly v tomto kole?

Jako už šestnáct let soutěže IT produkt roku platila i ve třetím kole roku 2023 shodná kritéria výběru. Uspět totiž mohly jen produkty, které se pozitivně odlišují od konkurenčních zařízení stejné kategorie – a zaslouží si tedy zvýšenou pozornost případných uživatelů.

Významnou odlišností může být jak inovativní pojetí, tak třeba jen jedna zajímavá vlastnost, díky níž je produkt nejvhodnějším řešením pro určitou skupinu zákazníků. Vlastnost, která je samozřejmostí u produktu nejvyšší kategorie, může být rozhodujícím kritériem pro výběr u levnějšího zařízení.

Uzávěrka tohoto kola byla stanovena na polovinu října 2023.

V průběhu následného hodnocení přihlášených produktů jsme vycházeli z materiálů dodaných přihlašovateli i z poznatků řady odborníků mimo naši redakci – uživatelů, implementátorů, ale třeba také testérů z našich zahraničních poboček.

Protože jsme došli k závěru, že s masivním rozvojem technologií a extrémně zkráceným produktovým cyklem v kontextu posledních let spolu často soutěží produkty či služby nesnadno srovnatelné, zrušili jsme závěrečné vyhlášení nejlepších produktů z každé kategorie. Na označení IT produkt roku tak mají právo všechny úspěšné produkty z každého soutěžního kola.

Na druhou stranu jsme ovšem výrazně zpřísnili výběrová kritéria, která musí produkt či služba splnit, aby mohla do finálového kola postoupit. To se odrazilo ve sníženém počtu produktů, které uspěly.

Gratulujeme!

 

Získejte pro svůj produkt či službu ocenění IT produkt roku! Soutěž „IT produkt roku“ vyhlašuje redakce Computerworldu s cílem vyzdvihnout výrobky disponující vlastnostmi, které je významně odlišují od konkurenčních produktů stejné kategorie. Může přitom jít jak o celkově inovativní pojetí produktu, tak o jednotlivé funkční zdokonalení, výrazně zjednodušené ovládání nebo třeba o výjimečně příznivou cenu.

Soutěž probíhá ve třech samostatných kolech v kalendářním roce a každý postupující produkt či služba do jednoho ze tří finálových kol získává právo na titul IT produkt roku.

Máte-li zájem účastnit se soutěže IT produkt roku, neváhejte. Kontaktujte nás prosím na itprodukt@iinfo.cz.

O přihlášku a více informací si můžete napsat nebo zavolat na telefonech 776 204 420 nebo 604 266 707 či 725 326 893, případně na také na adrese itprodukt@iinfo.cz.

Přehled úspěšných produktů třetího kola soutěže IT produkt roku 2023

Kategorie: Hardware

Produkt: Monitor

Philips Monitor – 27B1U7903/00

Přihlášený společností: MMD – Monitors & Displays

Popis produktu: Monitor Philips s konektorem Thunderbolt 4 zajistí bezpečné, spolehlivé řešení dokování pomocí jediného kabelu.

Displej podsvícený Mini LED s certifikací DisplayHDR1400 generuje obraz pro uživatele citlivé na jejich přesnost barev.

Ke stažení: Ocenění Philips podzim 2023


Přehled úspěšných produktů třetího kola soutěže IT produkt roku 2023

Kategorie: Hardware

Produkt: Harddisk pro nepřetržitý provoz

Synology HAT3300

Přihlášený společností: Synology

Popis produktu: Disky HAT3300 jsou rotační HDD formátu 3,5" pro systémy Synology s technologií konvenčního záznamu (CMR). Pro připojení se využívá rozhraní SATA 6 Gb/s, rychlost přenosu dat dosahuje až 240 MB/s. 

Mají vyrovnávací paměť 256 MB a rychlost rotace ploten 5 400, resp. 7 200 rpm (12 TB verze). Disky nabízejí v parametru střední doby do poruchy (MTFB) hodnotu milion hodin při pracovním vytížení až 180 přenesených TB ročně.

Ke stažení: Ocenění Synology podzim 2023

Byl pro vás článek přínosný?