Hlavní navigace

Streamujte počítačové hry pomocí služby Twitch - 7.díl

8. 7. 2018

Sdílet

 Autor: © rolffimages - Fotolia.com
Staňte se součástí soudobého trendu streamování her, který až neuvěřitelným způsobem proslavil službu Twitch.

Předcházející díl

 

Není tomu až tak dlouho, kdy jediným způsobem, jak realizovat nějakou interakci s počítačovou hrou bylo vlastní hraní, tj. sedli jste si k počítači či konzoli a prostě jste hráli. Dobře – ještě tu byla možnost dívat se na to, jak hraje váš zkušenější kamarád nebo sourozenec, přičemž jste si pečlivě všímali všech chyb, kterých se při hraní dopustili.Toto se však během posledních let změnilo, a to díky celebritám herního světa na YouTube, náhlému vzrůstu obliby profesionálních e-sportů a možná největší zásluhu na proměně stylu a způsobu hraní počítačových her má služba Twitch zajišťující streaming her. Pojďme se tedy podívat, jak se dá pomocí služby Twitch streamovat hraní počítačových her.

Prostředek 3: Konfigurace zvuku v mikrofonu

Pokud nevlastníte dostatečně kvalitní mikrofon, pak se můžete vydat v podstatě dvěma cestami. Ta první spočívá v použití náhlavní soupravy sluchátek s mikrofonem, což někteří hráči skutečně používají. V tomto ohledu vám můžeme směle doporučit náhlavní soupravu HyperX Cloud Alpha za cenu okolo 2 500 Kč, popřípadě o něco levnější řešení Astro A10 za cca 1500 Kč. Řada uživatelů služby Twitch používají i klasický stolní mikrofon, například velmi oblíbený Blue Yeti za cenu okolo 3 300 Kč.

Standardně program OBS přidává do streamu i vstup mikrofonu, nicméně pokud máte vstupu několik – například integrovaný mikrofon, mikrofon webové kamery, mikrofon náhlavní soupravy či stolní mikrofon, pak určete, který z nich budete používat.

Z hlavního panelu můžete míchat různé vstupy zvuku

Nastavení používaného vstupu zvuku provedete tak, že se podíváte pod okna se hrou a webovou kamerou, kde vyhledáte sekci s názvem Mixer (na obrázku výše zvýrazněna červeně). Následně vyhledejte položku Mix/Aux a klepněte vpravo na ikonku ozubeného kolečka s nastavením. Zobrazí se další okno s nastavením. V něm klepněte na rozevírací nabídku Device, vyberte svůj mikrofon a zadání potvrďte stiskem klávesy OK.

Nyní můžete do svého streamu míchat různé zvuky tak, abyste dosáhli toho, co požadujete. Spousta uživatelů snižují hlasitost zvuků z počítače, a naopak zvyšují hlasitost svého mikrofonu tak, aby přes zvuk hry byl slyšet samotný hráč, který video streamuje. Jiní zase mají nastavenu stejnou hlasitost jak pro mikrofon, tak pro zvuk hry. V každém případě snižujte nebo zvyšujte hlasitost pomocí modrých posuvníků, které se nachází u položek Desktop Audio, popř. Mic/Aux, a to tak dlouho, dokud nedosáhnete požadované úrovně pro každou z nich.

 

ICTrocenka

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?